La Gimnàstica Artística/Esportiva

- La gimnàstica artística és una disciplina esportiva que consisteix en la realització d'una composició de diferents elements tècnics combinant, de forma simultània i a una velocitat alta, moviments corporals. Es tracta d'un esport olímpic en el qual dones i homes competeixen per separat en diferents aparells.

- Els aparells en els quals han de realitzar els exercicis les dones són: terra, salt, barra d’equilibris i paral·leles asimètriques.

- Les competicions més importants en les quals pot participar un gimnasta són els Jocs Olímpics, el Campionat del Món i el Campionat d'Europa.

- Tot i que el coneixement que es té de la gimnàstica artística és la gimnàstica de competició i d’èlit, la majoria de practicants se situen dintre de l'àmbit de l'esport de base. La diferència de l'esport  de base amb el d'alt rendiment és el nivell de sacrifici i dedicació requerit.

 -En l'esport de base ha de tenir un component principalment lúdic.
L'aspiració de les gimnastes de base és la superació individual i el coneixement dels seus límits personals.
 

 

Aparells Gimnàstica Artística Femenina

Barra d'equilibri

 

La gimnasta realitza elements de dansa i acrobàtics sobre una barra de fusta de 5 m de llarg, 1,25 m d’alçada (variable segons la categoria) i 10 cm d’ample. La barra és l’aparell més característic de la gimnàstica artística femenina. L’objectiu de la gimnasta és realitzar els elements amb una correcta execució i sense caure.
Els elements més utilitzatsson: salts gimnàstics, girs i acrobàcies.

Paral.lales Asimètriques

Son dos bandes horitzontals que estan posades a diferents alçades. La gimnasta realitza el seu exercici agafant-se de les mans de les bandes i realitzant balancejos, rotacions i canvis de banda.
Algunes dels elements més utilitzats són: volta canària, kippes, molins, stalders i sueltes

Terra

És l’aparell mare de la gimnàstica. La gimnasta realitza un exercici d'un temps determinat (segons categoria) al ritme de la música, dins un practicable de 12x12 o 6x12 m (segons categoria). La gimnasta ha de realitzar sèries acrobàtiques, salts gimnàstics, girs i coreografia.
Les elements més habituals són: rodes, vertical tombarella, vertical pont, tombarella endarreta,  flic-flac, paloma, mortals, piruetes.

Potro (salt)

Ddesprés de fer una carrera de 25 m (variable segons la categoria) impacta amb les mans sobre el potro(plataforma) i el salta per recepcionar amb equilibri a l’altra costat del potro. Aparell comú amb la gimnàstica artística masculina.
Alguns dels elements utilitzades són: paloma, Tsukahara o Yurchenko.

Inscripció Setmana Santa
INSCRIPCIÓ SETMANA SANTA 2020.docx
Documento Microsoft Word [142.1 KB]
Inscripció 19-20
INSCRIPCIÓ 19-20.docx
Documento Microsoft Word [209.8 KB]

DIJOUS DE PROVA

Club Artística Sant Cugat

Tel. 606185113

Cami de Can Calders, 10

08172 - Sant Cugat del Vallès

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
Camí de Can Calders, núm 10. 08172 - Sant Cugat del Vallès mail: info@artisticastcugat.com - telèfon: 606185113